Näin osallistut

Osallistu kilpailuun 1.–30.9.2018 välisenä aikana lataamalla kuva Wikimedia Commonsiin näiden ohjeiden mukaan.

Kulttuuriperintökohteet

  1. Etsi kuvattavia kohteita kuvattavien kohteiden listoilta. Ne on järjestetty maakunnittain ja kunnittain. Kilpailukuvat ladataan kilpailuun syyskuussa lomakkeella listan kautta.
  2. Voit etsiä kuvauskohteesi ja ladata kuvasi myös joko Monumental tai WikiShootMe -sovellusta käyttämällä kännykässä tai tietokoneella.
  3. Jos kulttuuriperintökohde ei ole kuvattavien kohteiden listalla, mutta se löytyy Museoviraston palveluista kyppi.fi tai rky.fi, voit ladata sen erillisellä latauslomakkeella.

Jälleenvalokuvaus

Tämän vuoden kotimaiseen kilpailuun voi osallistua myös jälleenvalokuvaamalla Finnasta löytyviä historiallisia valokuvia niiden tapahtumapaikoilla. Kilpailusarjan erityisteemana ovat vuonna 1918 kuvatut kuvat. Vanhoista ja uusista kuvista muodostuu ennen ja nyt -kuvapareja samalla kun kuvauspaikoista muodostuu muistopaikkoja kartalle.

Etsi ja kuvaa

Ajapaik-kännykkäsovelluksella

ajapaik.png
  1. Lataa puhelimeesi Ajapaik-kännykkäsovellus Androidille Play-kaupasta.
  2. Mene ulos ja etsi kuvauskohdetta Ajapaikin avulla. Ajapaik hakee Finnasta lähettyvillä kuvattuja vanhoja valokuvia. Voit rajoittaa haun myös pelkästään vuonna 1918 kuvattuihin kuviin.
  3. Kuvaa valokuva Ajapaikilla ja tallenna. Kuva tallennetaan Ajapaikiin ja se tallentuu myös oman puhelimesi muistiin.

Ilman Ajapaik-sovellusta

Jos et käytä Ajapaik-sovellusta, voit etsiä kuvia suoraan Finnasta.

Lataa uusi ja vanha kuva kilpailuun

Lataa kuvaamasi kuva ja linkki alkuperäiseen valokuvaan kilpailulomakkeella syyskuun aikana. Osallistuminen vaatii kirjautumisen Wikimedia Commonsiin. Jollei sinulla ole Wikimedia-tiliä, voit rekisteröityä lataamisen yhteydessä. Tilin rekisteröinti vie vain pari minuuttia, eikä sinusta kerätä tietoja.